Vyhledávání


Usnesení 25. plenárního shromáždění Inženýrské akademie ČR, z.s.

Plenární shromáždění členů Inženýrské akademie ČR, z.s. (dále jen IA ČR)

1. Schvaluje
zprávu o hospodaření za roky 2018 a 2019 do 30. 9. 2019.

2. Přijímá
a) výroční zprávu prezidenta IA ČR o činnosti za období od 24. plenárního shromáždění IAČR do 13. 11. 2019
b) zprávu Kontrolní komise

3. Stanovuje
výši členských příspěvků pro rok 2020 ve stejné výši jako v roce 2019, tj. minimálně 600 Kč/rok. Členové v neproduktivním věku uhradí členský příspěvek ve výši dle vlastního uvážení. V této souvislosti je třeba připomenout, že nulový členský příspěvek není členský příspěvek.

4. Zvolilo
nové členy Inženýrské akademie ČR:
prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc., FEng.
doc. Ing. Milan Edl, Ph. D., FEng.
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph. D., FEng.
Ing. Milan Koloušek, FEng.
Ing. Milan Patrík, MBA, FEng.
Ing. Jiří Petránek, MBA, FEng.
doc. Ing. Stanislav Pospíšil, Ph. D., FEng.
prof. Ing. Jiří Witzany, DrSc., dr.h.c., FEng.

5. Bere na vědomí
a) že Cenu IA ČR v kategorii za vynikající technické dílo za rok 2019 udělila Rada IA ČR projektu „TRYSKOVÝ TKACÍ STROJ DIFA PRO PRŮMYSLOVOU VÝROBU DISTANČNÍCH TKANIN VELKÝCH A PROMĚNNÝCH DISTANCÍ“ autorského kolektivu Výzkumného ústavu textilních strojů v Liberci, a. s., pod vedením Ing. Petra Karla, Ph.D.
b) že čestné uznání bylo uděleno projektu “REGULÁTOR VÝKONU VÝZKUMNÉHO JADERNÉHO REAKTORU LVR-15“ autorského kolektivu prof. Ing. Miloše Schlegela, CSc.
c) že Rada IA ČR udělila čestnou cenu IA ČR za nejlepší příspěvek MM Science Journal článku „A SUBSTRUCTURING APPROACH FOR SIMULATION OF TIME DEPENDENT WORKPIECE DYNAMICS DURING MILLING“, autorů Christian Brecher, Prateek Chavan, Robert Spierling, Marcel Fey, z pracoviště Laboratory for Machine Tools and Production Engineering (WZL) of RWTH Aachen University Aachen, Germany.
d) že Čestné uznání IA ČR bylo uděleno projektu TA02010837 “VÍCEÚČELOVÝ DEMONTOVATELNÝ STAVEBNÍ SYSTÉM S ŘÍZENÝMI VLASTNOSTMI STYKŮ A MOŽNOSTÍ OPAKOVANÉHO VYUŽITÍ“ řešitelů PREFA PRAHA a.s. a České vysoké učení technické v Praze / Fakulta stavební.
e) že Doc. Ing. Miroslavu Grégrovi, bude uděleno čestné uznání za celoživotní přínos k posilování aplikovaného výzkumu a jeho přímého propojení s rozvojem průmyslu, energetiky a obchodu.

f) že generální shromáždění uctilo památku zemřelých členů Ing. Ladislava Frýby, DrSc., FEng., Ing. Milana Holla, CSc., FEng. Prof. Ing. Jiřího Kratochvíla, DrSc., FEng. Prof. Ing. Pavla Marka, DrSc., FEng., Prof. Ing. Emanuela Ondráčka, CSc., FEng.

7. Žádá
všechny členy
a) aby naplňovali poslání Inženýrské akademie ČR, z.s. a propagovali její cíle při všech vhodných příležitostech, a aby svoji příslušnost k IA ČR deklarovali i ve svých odborných životopisech a vystoupeních i uváděním titulu FEng. za svým jménem. Členové IA ČR by se měli více a aktivněji podílet na vlastních programech, na získávání nových projektů a na podpoře vyššího zájmu veřejnosti a orgánů státní a veřejné správy o jejich odborná stanoviska,
b) aby v krátkém čase vyrovnali členské příspěvky.

 

V Praze, dne 13. 11. 2019

Toto usnesení bylo přijato všemi přítomnými členy Inženýrské akademie České republiky z. s.

 

Prof. Ing. Milan Růžička, CSc., FEng.                                                     Prof .Ing. Petr Zuna, CSc., FEng.
Ing. Jiří Janošec, Ph. D., FEng.                                                                           prezident IAČR
   členové návrhové  komise                                                                                                   



20. 11. 2019