Vyhledávání


Ivan Pilný: Hledáme nového Amose

Dnes na Lodi Pivovar, kotvící nedaleko budovy MPO, proběhl křest již desáté knihy Ivana Pilného, manažera a podnikatele, prvního generálního ředitele pobočky Microsoft ČSSR, ale i politika – předseda Hospodářského výboru PSP, ministr financí ČR a náměstek ministryně průmyslu. Ivan Pilný, člen Rady Inženýrské akademie ČR se dlouhodobě věnuje problematice školství, a této oblasti věnoval svoji aktuální knihu nazvanou Hledáme nové Amose, s podtitulkem Učit nebo vzdělávat? Kniha je uvozena konstatováním, že některé strategie vzdělávání připomínají pokusy o čištění okna z druhé strany, než je zašpiněno… Ivan Pilný se v knize pokusil shrnout názory nejen své, ale i učitelů, studentů, zahraniční zkušenosti, představy EU a výsledky řady studií.
Kmotry knihy byla exministryně školství Kateřina Valachová, ex rektor VUT v Brně prof. Karel Rais a ředitel smíchovské průmyslové školy Radko Sáblík.
Úvodní slavnostní část svým zpěvem zpříjemnil Consortium Camerale Slanense – ženský pěvecký sbor ze Slaného. Moderátorem akce byl Stanislav Berkovec, který knihu doprovodil svými kresbami.
 

Obrázky si můžete prohlédnout  na 1 , 2 , 3 , 4 , 5

25. 6. 2020