Vyhledávání


Cena za rok 2007

Rada IA ČR rozhodla za rok 2007 udělit Cenu v kategorii za vynikající technický projekt autorskému kolektivudoc. Dr. Ing. Michala Pěchoučka, M.Sc. za projekt „A-GLOBE: technologie a nástroj pro multi-agentní integraci a simulaci rozsáhlých distribuovaných aplikací.
Rada IA ČR udělením ceny ocenila výzkum, vývoj a aplikace v mezinárodním měřítku špičkového softwarového prostředí na bázi multiagentních systémů. Toto prostředí umožňuje integraci vysoce distribuovaných autonomních (výrobních, dopravních, komunikačních) systémů a výpočetních procesů. Prostředí A-GLOBE vychází z výsledků vlastní výzkumné školy a vyznačuje se vysokou efektivitou výpočetních procesů a podporou mobility procesů v distribuovaném prostředí. Software nalezl uplatnění například při řízení letového provozu, rozvrhování výroby a zvyšování počítačové bezpečnosti, ale zejména v obranných institucích.
Rada dále uděllila čestné uznání projektu Hydraulické nůžky CNS 1100-100-CV2 autorského kolektivu firmy Žďas pod vedením Ing. A. Jaitnera. Rada IA ČR ocenila sofistikované řešení stroje a zejména originálnost vyřešení zaváděcího zařízení, které materiál lisuje již před samotným střihem, a to i v případě velmi tuhého šrotu.

31. 1. 2014